‹  Alle Boertels

Boertel de Lampersehei

Brabantse gastvrijheid op de boerderij

De Lampersehei is een volledig in bedrijf zijnde boerderij vlakbij Wanroij in Noord-Oost Brabant. Een vrijstaand stallencomplex is fraai omgebouwd tot een sfeervol authentiek gastenverblijf met volop ruimte voor recreatie en voor zakelijk overleg.

De boerderij wordt gerund door Mat en Miriam van de Broek; zij hebben vier kinderen. De voornaamste activiteit is het houden van 80 koeien voor de melkproductie, een paar paarden voor de opfok, een paardenpension en het bewerken van circa 30 hectare landbouwgrond. Voorheen werden er ook nog varkens gehouden, maar daar zijn zij in 2005 mee gestopt. De stallen hiervoor zijn nu ingrijpend verbouwd tot sfeervolle gastverblijven.

Sfeervol en van alle gemakken voorzien

De zes kamers voor 2 personen en één gezinskamer voor 4 personen zijn voorzien van comfortabele boxsprings, een zitje en een eigen badkamer met douche en toilet. Het bedlinnen en handdoeken liggen klaar bij aankomst. De inrichting is sfeervol, Brabants gezellig. Alle kamers zijn toegankelijk voor mindervalide, ook is voor hen een aangepaste douche en toilet gesitueerd.

Prima startpunt voor boeiende wandelingen en fietstochten.

De boerderij staat midden in een natuurgebied; bewegwijzerde fiets en wandelpaden gaan langs de voordeur. Heidegebieden, bossen en plattelandsgronden vloeien naadloos over tot een indrukwekkend schouwspel. In dit afwisselende landschap kunt u prima fietsen, wandelen (nordic walking) en paardrijden.

Paardenverblijf en prachtige routes

Naast het gastenverblijf is er ook een paardenpension met vijf ruime boxen en is er een wei voor de paarden. Als uw paarden overnachten is er hooi en krachtvoer aanwezig. Er zijn ruime parkeerplaatsen voor de auto’s en trailer. Een kilometer vanaf de Lampersehei ligt een eldorado voor de paardenliefhebbers. De bossen die daar liggen worden afgewisseld met heide en zandverstuivingen. Op de heide grazen Kempische heideschapen en Schotse Hooglanders. U rijdt langs akkers, snuift de geur van dennen op, geniet van schitterende vergezichten over de heidevelden.

Foto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de LamperseheiFoto Boertel de Lampersehei