Over Boertel

Slapen op de boerderij. Gerieflijk ingerichte kamers met persoonlijke service

Een Boertel is een hotel op de boerderij. De hotelkamers zijn doorgaans gesitueerd in een voormalige, apart van de boerderij staande, stal of schuur. Hiervoor is natuurlijk een grondige verbouwing aan voorafgegaan zodat de kamers van alle luxe en gemakken zijn voorzien. Er is een aparte ruimte voor ontvangst, ontbijt, ontspanning en eventueel overleg. Boerderij karakteristieken zijn waar mogelijk nog volop terug te vinden in een Boertel. U geniet van comfort in sfeervolle kamers en de aangename gastvrijheid van het platteland.

Gastvrijheid van het platteland

Van oudsher staat het platteland bekend om zijn gemoedelijkheid en gastvrijheid. In een Boertel vindt u deze kenmerken direct terug in o.a. het contact met uw gastheer en gastvrouw, meestal de boer en de boerin. Persoonlijk staan zij er garant voor dat u een aangename tijd bij hen op de boerderij beleeft.

Plattelandstoerisme, natuurlijk als specialiteit

De meeste boerderijen waarbij een Boertel is gevestigd zijn nog in bedrijf. U zult dan ook vaak producten aantreffen direct van de boerderij: bijvoorbeeld tijdens het ontbijt met kakelverse eitjes of zelfgemaakte jam. Daarnaast vertoeft u altijd midden in de natuur, zodat een wandeling, fietstocht, auto- of paardentrip direct begint vanaf uw kamerdeur.

Volop rust en ontspanning

Vaak biedt een Boertel extra recreatieve mogelijkheden die alleen maar mogelijk zijn bij plattelandslocaties: bijvoorbeeld ruimte om paarden te stallen, een visvijver of dierentuintje. Daarnaast kunt u relaxen op een terras of zithoekje. Alles wordt er aan gedaan om maximaal te laten genieten van de voordelen van een verblijf op een boerderij.

Boertel als keurmerk

Niet iedere boerderij met B&B mag zich Boertel noemen. Daarvoor moeten zij voldoen aan de bovenstaande kenmerken. De naam Boertel is samen met het logo beschermd en we doen er alles aan om er zeker van te zijn dat de accommodatie en geboden service aansluiten bij het niveau van minimaal een middenklasse hotel.